Dit is Roel van der Bij.

Roel van der Bij exposeert:

  • Op 7 en 8 oktober tussen 11 en 17 uur samen met Gonny van der Bij in eigen atelier aan de Touwslagersweg 12-Ag Bg, Woerden. 
  • Op 29 en 30 september en op 6, 7 en 8 oktober 2023, tussen 11 en 17 uur, in het atelier van Galerie Van Slagmaat (Leidsestraatweg 36 3443 BV  Woerden) tijdens de overzichtstentoonstelling.

Biografie

Volgde een opleiding aan het Grafisch Lyceum te Utrecht, de Famous Artist School (fotografie) in Amsterdam, de Nieuwe Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht en bij de Woerdense kunstenaars Henk Schippers en Jan Vermaat.
De drang om te tekenen en te schilderen zit hem in het bloed. Weinige ogenblikken laat hij onbenut om aan zijn roeping als beeldend kunstenaar te beantwoorden.
Hij maakt gebruik van verschillende materialen en technieken en legt zich ook toe op het beschilderen van oude luiken en deurpanelen.
Door sterk kleurgebruik, eigenzinnige vormgeving en compositie creëert hij zijn mystieke droom- en sfeerbeelden. Zo ontwikkelt hij een heel eigen bijzondere stijl.
Hij nam deel aan vele exposities in Nederland, Duitsland en Italië, waarbij hij diverse prijzen in de wacht sleepte en internationale bekendheid verwierf.
Roel is ook lid van een Italiaanse kunstenaarsgroep en neemt  jaarlijks deel aan de Atelierroute Groot Woerden

Facebook: Roel van der Bij

Overzichtstentoonstelling

Naam kunstwerk: De wereld in verwarring

Prijs van het voorgaande kunstwerk in Euro: 695
E-mailen
Instagram