Dit is Gerrit Peele

Gerrit Peele exposeert:

  • Op 7 en 8 oktober tussen 11 en 17 uur in eigen atelier aan de Gildenweg 4, Woerden.
  • Gedurende de hele maand september tot en met 8 oktober 2023 in de etalage van de Spakenburgse vishandel, Kruisstraat 6, centrum Woerden.
  • Op 29 en 30 september en op 6, 7 en 8 oktober 2023, tussen 11 en 17 uur, in het atelier van Galerie Van Slagmaat (Leidsestraatweg 36 3443 BV  Woerden) tijdens de overzichtstentoonstelling.

 

Biografie

Eind jaren ‘70 is Gerrit begonnen aan de opleiding Restauratie Steenhouwen. Na deze opleiding heeft hij jaren gewerkt bij Steenhouwerij Maarssen. Een aantal hoogtepunten uit die periode zijn de restauratie van de Dom van Utrecht, de St. Bavo in Haarlem en de Basiliek van Oudenbosch. In deze periode heeft hij een enorme technische vaardigheid in het bewerken van allerlei soorten natuursteen opgedaan. In 1989 is hij, als praktijk docent Natuursteen bewerken, les gaan geven bij het Centrum Vakopleiding, later overgegaan in Centrum Natuursteen.In zijn vrije werk als beeldhouwer werkt hij vanuit een van te voren bedacht ontwerp waarbij hij voor elk ontwerp een geschikt stuk natuursteen zoekt. Een deel van zijn inspiratie haalt hij uit de natuur om hem heen, soms zelfs uit de voor het blote oog onzichtbare natuur. Daarnaast geeft Gerrit cursussen volgens de eeuwenoude beeldhouwers / steenhouwers traditie.


website: https://natuursteentijd.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/gerritpeele/
Facebook: https://www.facebook.com/natuursteen.tijd

Gerrit doet op eigen locatie mee aan de Atelierroute.
Adres van zijn locatie: Gildenweg 4


Overzichtstentoonstelling

Naam kunstwerk: Kroon
Afmeting: 40x25x25 cm
Toelichting op uw kunstwerk: Portugees marmer Rose Aurora
Prijs in Euro: 1.200.00 (inclusief sokkel)


E-mailen
Instagram